Actief


Actief

Dankzij onze landelijke ligging bieden wij allerlei interresante manieren om je benen te strekken. Of je nu graag wandelt, liever fietst of meer van jeu de boule houdt, het kan allemaal!​

Wandelen

Het is hier heerlijk wandelen in het Hage(n)land: de wijdse openheid van de Demervallei, de Hagelandse heuvels, de bossen met de typisch ingesloten open ruimte met weiland en akkers, hier en daar zelfs een wijngaard, de sparrenbossen van Langdorp tot Averbode..

B&B Het huis van peter Mot ligt op het traject van GR Hageland.

Er zijn een aantal uitgewerkte wandelingen en je sluit hier vlot aan het “Merode-netwerk” (Demerode online) aan, er is voor elk wat wils. Wandelkaarten en beschrijvingen zijn ter beschikking. Wandelroute en Route You

Top

Fietsen en Mountainbiken

Het Hageland is een fietsersparadijs en “Het huis van peter Mot” ligt pal op het fietsrouteknooppunt 2 (Vlaanderen fietsland) (Fietsnet) (Fietsroute)

Er zijn tal van mogelijkheden : De Meanderroute, ROB route oostelijke lus, Wijnbergenroute, Damiaanroute, Land van de Witte,..

Er is de ruim 64 km gemarkeerde mountainbike “Demerlandroute” Het knooppunt “groene lus” 24km en “blauwe lus” 18km is om de hoek en er is een aansluiting naar de “rode lus” (mountainbike)

Je kan hier ook een fiets huren en er is een overdekte fietsenstalling ter beschikking. Logeren in Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen kenden ons de waardering: ‘Fietsvriendelijk Logies’ toe. We brengen graag, mits een kleine vergoeding, je bagage naar het volgende logies op je route.

Top

Cultuur

Er zijn in de stad Aarschot talrijke culturele evenementen en zo heeft het “CC Het Gasthuis” een bijzonder vol en interessant agenda. Het kan bij ons geraadpleegd worden.

In de loop van maart is er het intussen internationaal vermaarde “Boze Wolf”- evenement.

ITop

Andere mogelijkheden

Zwemmen : Stedelijk zwembad Aarschot, Provinciaal domein “De Halve Maan” Diest, Vijvers Averbode, Meer van Rotselaar, Domein ter Heide.

Paardrijden : B&B “Het huis van peter Mot” situeert zich op de ruiters route “Route van Rillaar ” en ruiters zijn bij ons welkom. Voor paard en kar kon gezorgd worden in de omiddellijke buurt.

Toeren met scooters (locadream): doorheen het Hageland, met gps en routebeschrijving. (Tijdig reserveren)

Voor de kleintjes is er een hele grootte speeltuin bij “Sport-en speelpleinen Bekaf

Het “CC Het Gasthuis” (Cultureel Centrum Aarschot) biedt tal van optredens en evenementen. De kalender ligt bij ons ter beschikking.

Andere wensen ? ! .. We zoeken het samen met jullie uit.

Streekproducten :
Ga eens langs bij ‘t Hof rechtover de kerk van Langdorp (15 minuutjes wandelen) een leuk initiatief voor zorgarbeid.
Streekproducten en vooral Hagelandse wijn in bistro Vinobelga , met een wijngaard naast de deur, op wandelafstand.

Belangstelling voor regionale wijnbouw ?! Elismer : Wijntoerisme- rondleidingen en workshops.

Top