Omgeving


Omgeving

Het gevarieerde landschap zal je verbazen; er is de uitgestrekte Demervallei (een van de grootste open gebieden in België) en aan de overkant zijn de Langdorpse bossen en her en der zijn er de Hagelandse heuvelruggen.

Dit is het land van ‘Witte’ en de ‘Heren van Zichem’.

Je vindt de B&B ‘Het huis van peter Mot’ volop in de natuur op een boogscheut van Aarschot (4km) tussen Demer en Motte. De E314, is niet ver weg, en Leuven, Hasselt, Diest en Brussel zijn vlot bereikbaar.
Het fietsknooppunt 2 is om de hoek en de GR ‘Hageland’ loopt als het ware door de tuin en van hieruit ben je zo op het ‘Merode’ wandelpadnetwerk.

Op wandel- en fietsafstand zijn er behalve het bijzondere landschap, leuke en interessante bezienswaardigheden. Wat je zeker moet ontdekken :

  • De befaamde Norbertijner Abdij van Averbode (‘De witte’) en de zwemvijvers. ‘abdij Averbode
  • De Moedermeulen in Gelrode en de Heimolen in Langdorp
  • Het meer van Rotselaar : Het domein Ter Heide (zwemmen en strand) ‘Rotselaar
  • Het bedevaartsoord Scherpenheuvel
  • Het provinciaal recreatiedomein ‘De Halve Maan’ in Diest ‘Vlaams - Brabant

Er zijn zowaar wijngaarden in de streek en ‘Het bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn’ in Wezemaal. ‘Rotselaar
En er is natuurlijk Aarschot, de ‘Parel van het Hageland’ ‘Stad Aarschot’ met zijn imposante Olv kerk, ‘s Hertogenmolens (het geweldige bouwwerk over de Demer), Het Gasthuis met de bijzonder leuke cafetaria. De “Sport-en speelpleinen Bekaf” voor de kleintjes (op wandel afstand, Bekaf )… en nog zoveel meer. We helpen het jullie allemaal ontdekken..
..en treinreizigers worden afgehaald aan het station van Aarschot en ook weer teruggebracht natuurlijk.