Het huis van peter Mot


Het huis van peter Mot

In alle stilte onthaasten…

Hier kan je het gras horen groeien…..

“Het huis van peter Mot” is een oord waar stilte en rust heerst en waar niets doen geen zonde is en je de tijd zelf mag laten lopen.

Je wordt er ook niet overstelpt met talloze opties waar steeds maar weer keuzes moeten gemaakt worden. Hier wordt gestreefd naar een waardevolle eenvoud zodat er tijd en rust gemaakt wordt om het overbodige werkelijk overboord te kunnen gooien en wat echt de moeite loont over te houden.

“Het huis van peter Mot” is een charmant, kleinschalig logies met een viersterren comfortlabel, net buiten Aarschot en volop in ‘t groen. Doordat er slechts twee kamers zijn wordt het er nooit te druk. Er heerst een gezellige sfeer van huiselijke geborgenheid. We noemen het de “nieuwe huiselijkheid” : weg van huis toch thuis ! Onze recent gerenoveerde langgevelhoeve heeft een niet al te strakke, knusse inrichting met een retrosfeertje …uit een tijd toen er nog tijd was….

Het verblijf voor onze gasten is volledig afzonderlijk van de rest van de woning. Behalve de mooie ruime kamers met een eigen zithoekje staat een afzonderlijke ruime, knusse leefruimte volledig ter beschikking van onze logees. Er is ruimte om alleen te zijn en te verpozen, te lezen, te genieten van het houtvuur of je te verwonderen over het prachtige uitzicht op de tuin en het natuurgebied en de Demervallei die er op aansluiten.


De Kamers

Waar vroeger de hooizolder was zijn nu de beide knusse kamers ingericht en voorzien van alle comfort.
Er is telkens een tweepersoonsbed, opbergmogelijkheid, een zithoekje, TV, gratis draadloos internet en een badkamertje met douche en lavabo en een afgescheiden WC. Bed- en badlinnen zijn voorzien.
De inrichting is in de stijl van weleer met een licht exotisch tintje en de ruw gemetselde baksteenmuren zijn bewaard gebleven. Alles is niet al te strak uit een tijd toen er nog tijd was..

Nieuw: De beide al ruime kamers werden uitgebreid met telkens een afzonderlijke annex zodat ze, bestaande uit twee compartimenten, als familiekamers (of vriendenkamers) tot max. 5-6 personen kunnen gebruikt worden.
De kamers blijven evenwel gezellig voor singles of koppels en boeten niets in van hun charme.
De annex is afgescheiden en biedt bijkomende accomodatie voor 3 - 4 personen:
tweepersoonsbed of twee éénpersoons bedden en een tweepersoons hoogslaper op de mezzanine.


Top

Het ontbijt…

.. is met alles erop en eraan: fruitsap, fruit, broodjes, eitjes, de obligate huisgemaakte confituren en chocopasta, het huisgemaakte rozijnenbrood, ..
De gezellige ontbijtruimte heeft uitzicht op het terras, de tuin en de natuur. Wat is er fijner dan bij goed weer ‘s zomers te ontbijten in de tuin of op het terras, in de ochtendzon, met een wijds uitzicht?!
Op aanvraag kunnen we een lunchpakket verzorgen.
De boeking wordt pas definitief na betaling van het afgesproken voorschot.Top

Terras en tuin

Genieten van zalig niets doen, je gewoon laten dobberen op de tijd, kan heerlijk zijn. In de tuin en op het terras staan ligbedjes en strandstoelen ter beschikking.
Tafeltennis, jeu de boule en badminton kunnen ook. (Alles is ter plaatse)


Top

De leefruimte

Je kan in deze gezellige ruimte knus in een zetel verpozen en genieten van het vuur in de houtkachel, wat luisteren naar muziek, wat lezen of kennismaken met de andere gasten.
Je kan er ook proeven ven een streekbiertje of -wijntje (proef eens een Hagelander misschien). Gewoon uit de koelkast halen en noteren wat je gebruikt hebt.
Koffie, thee en frisdranken kunnen uiteraard ook.